Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu spune CONDIȚIILE în care vor fi redeschise școlile: 'Un plan bine stabilit pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar'

Premierul Florin Cîţu a transmis, marţi seară, că ”ne dorim cu toţii să ne întoarcem la o viaţă normală”, vestea bună fiind că cele mai multe şcoli vor relua cursurile. ”Redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educaţiei si Ministerul Sănătăţii pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar”, a afirmat Cîţu.

”Ne dorim cu toţii să ne întoarcem la o viaţă normală. Veste bună este că majoritatea şcolilor se vor redeschide de luni şi vor fi reluate cursurile cu prezenţă fizică. Redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educaţiei si Ministerul Sănătăţii pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre începerea școlii: Ar trebui să se vaccineze profesorii doar ca să fie siguri că au cu ce să se apere .

Acesta afirmă că vor fi luate măsuri astfel încât orele să se desfăşoare în condiţii de siguranţă sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

”Un alt aspect încurajator este faptul că mulţi angajaţi din învăţământ şi-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare: 193.573, din care 117.245 sunt deja programaţi pentru vaccinare, şi 27.033 s-au vaccinat deja”, a mai precizat premierul.

Citește și: Video. Bătaia de joc continuă și în Guvernul de Dreapta! Cum a ajuns o ospătăriță să lucreze la Apele Române! ‘La calculator știți să lucrați?’

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.