Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu stabilește un nou RECORD: A împrumutat 3,3 miliarde de dolari de pe pieţele externe

gov.ro
Florin Cîțu

Ministerul Finanţelor a atras, marți, 3,3 miliarde de dolari de pe pieţele externe într-o emisiune de obligaţiuni denominată în monedă americană şi structurată pe două tranşe, 10 ani respectiv 30 de ani, potrivit ZF.

Ziarul Financiar scrie că pentru prima tranşă, cea pe 10 ani, Ministerul Finanţelor a atras 1,3 miliarde de dolari la o dobânda formată din nivelul midswap plus 240 puncte de bază. Investitorii au introdus ordine de 2,9 miliarde de dolari.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

Pentru tranşa cu maturitatea de 30 de ani, Ministerul Finanţelor a atras 2 miliarde de dolari la o dobândă fixă de 4% pe an. Investitorii au plasat ordine de 4,4 miliarde de dolari, arată datele Bloomberg.

Aceasta este prima emisiune de bonduri de pe pieţele internaţionale după decizia agenţiei de rating S&P de la începutul lunii iunie prin care a menţinut ratingul României.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

Aceasta este o finanţare denominată în dolari.

Spre comparaţie, pe 18 mai 2020 Ministerul Finanţelor s-a împrumutat în euro de pe pieţele internaţionale, scrie mediafax.ro.

Citește și: Atac devastator la adresa lui Kovesi: ‘Vorbește în română la Euronews. La Codruța Kovesi, până și vestitele șosete au rămas la fel’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.