Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu îi liniștește pe nemulțumiții din coaliție: Sunt bani. Premierul anunță și modificări la forma inițială a rectificării

Facebook
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu  a declarat că sunt bani la această rectificare pentru a implementa ptogramul de guvernare al acestei coaliții.

„Sunt bani la acestă rectificare pentru asigurarea că investițiile continuă, că menținem acest ritm de creștere economică și de creștere a predictibilității”, a declarat premierul.

Șeful Executivului a precizat că vor exista modificări cu siguranţă faţă de forma iniţială a rectificării bugetare şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va fi aprobată cât mai curând.

"Încă ne uităm la cifre şi vedem care sunt propunerile, dar în continuare rectificarea trebuie să ţină cont de o constrângere pe care o avem, de a ţine deficitul sub 7,16% din PIB. Sper cât mai curând. Cu siguranţă vor fi modificări faţă de forma iniţială, dar nu vom depăşi deficitul bugetar de la începutul anului şi va fi mai mic. Pentru mine este important ca rectificarea bugetară să meargă în direcţia susţinerii programului de guvernare, în susţinerea investiţiilor şi a susţinerii creşterii economice, care anul acesta va fi una foarte bună", a spus Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a subliniat că niciunul dintre ministere nu are o execuţie bugetară de 100%.

De asemenea, Cîțu a afirmat că deficitul bugetar, care era la începutul anului de 80 de miliarde de lei, va creşte cu aproximativ 2,5 de miliarde de lei în această rectificare bugetară, dar că va scădea ca procent din PIB, existând un PIB nominal mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.