Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache a dat lovitura: Plenul Parlamentului a aprobat ca legile cu incidenţă asupra Justiţiei să fie modificate doar în comisia specială condusă de el

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache in parlament

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" şi 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislaţiei în domeniul Justiţiei, astfel încât actele normative cu incidenţă asupra Justiţiei să fie modificate numai în această comisie.

Preşedintele comisiei speciale, Florin Iordache, a trimis luni Birourilor permanente reunite o scrisoare în care solicită ca toate actele normative cu incidenţă asupra Justiţiei care sunt în procedură parlamentară să fie dezbătute şi modificate în această comisie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Transfer istoric la FCSB: Ce sumă uriașă i-a intrat în cont patronului Gigi Becali

Iordache a solicitat BPR modificarea regulamentului comisiei pe care o conduce cu articolul următor: "examinarea, modificarea şi completarea, după caz, a tuturor actelor normative cu incidenţă asupra Justiţiei, în vederea reformării sistemului judiciar, aflate în procedură parlamentară, precum şi a celor ce urmează a intra în procedura parlamentară, pe toată perioada desfăşurării activităţii Comisiei şi care vor fi transmise acesteia".

Deputatul PNL, Ioan Cupşa, a declarat la dezbateri că liberalii vor vota împotriva acestei modificări.

Citește și: EXCLUSIV! Statul paralel există! Vezi cine face parte de fapt din el – detalii interesante

"PNL va vota împotriva acestui hocus-pocus, acestor modificări ale regulamentului acestei comisii speciale şi vă atenţionăm că în legătură cu legile Justiţiei singura modalitate normală, sănătoasă, aşezată şi regulamentară era să sesizaţi comisiile permanente din fiecare cameră şi mai apoi rapoartele care s-ar fi redactat de comisiile permanente să le fi supus votului în plenul camerelor. Orice altă procedură este neregulamentară, este nelegală şi drept urmare ne va permite să contestăm aceste aşa- zise legi ale Justiţiei, să le atacăm în privinţa neconstituţionalităţii", a menţionat Cupşa.

Şi parlamentarii USR au anunţat că vor vota împotriva acestor modificări.

Citește și: Revoluție în comerțul online: Ce profit uriaș le-a adus cel mai mare eveniment de shopping din an celor de la eMAG

"Este regretabil faptul că această comisie nu funcţionează după un regulament clar, faptul că astăzi se încearcă acoperirea unor greşeli de procedură legislativă. Grija principală ar trebui să fie aceea de transparenţă, ar trebui ca la comisie să ni se pună la dispoziţie toate documentele în timp util pentru a discuta aceste legi. Din păcate lucrul acesta nu se întâmplă. Noi vom vota împotriva modificărilor", a menţionat deputatul USR, Stelian Ion.

Senatorul PMP, Traian Băsescu, a spus la rândul său că este o greşeală a Parlamentului înfiinţarea acestei comisii speciale.

Citește și: Surprize, surprize! Cine-i va lua locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

"Cred că cea mai mare greşeală o facem constituind această comisiei care să rezolve toate problemele pe care le are Justiţia. Mai mult decât atât puneţi această comisie şi sub preşedinţia unui coleg de-al nostru care, în urma aventurilor din prima parte a anului, a reuşit să devină o emblemă a antireformei în Justiţie. Sugestia mea este să renunţăm la orice comisie specială, lăsaţi proiectele de legi să meargă prin Comisiile juridice şi plenurile celor două camere şi sunt convins că vom avea legi mai bune. Modul cum s-a constituit comisia şi cel care reprezintă comisia, preşedintele ei, domnul Iordache, vor fi dezavantaje uriaşe pentru ca aceste legi să poată fi duse la capăt datorită reacţiei publice care va exista", a declarat Băsescu.

Citește și: Premierul le-a tăiat ”leafa”: Cine va primi mai puțin odată cu rectificarea bugetară și cui a hotărât Mihai Tudose să dea mai mulți bani

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.