Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache a IZBUCNIT privind necesitatea amnistiei: Poate ministrul să facă penitenciare peste noapte?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, spune că amnistia este necesară pentru ca România să nu mai fie sancționată la CEDO, susținând că s-au făcut unele reglări cu recursul compensatoriu, dar ministrul Justiției nu poate să construiască peste noapte penitenciare.

"Sunt decizii CEDO care stabilesc condiții minimale pentru deținuți. România riscă să plătească penalități uriașe pentru că nu a făcut nimic pentru acei oameni. Acei oameni nu au greșit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte. Poate ministrul Justiției, peste noapte, să construiască penitenciare? A fost chestiunea cu recursul compensatoriu. Mai poate fi o flexibilizare a legislației în ceea ce înseamnă condamnările, dar peste noapte nu se poate adopta ceva dacă vrem un moment zero", a spus Florin Iordache, la Antena 3.

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus, duminică, la CN PSD, că nu știe când sau cum dar PSD - ALDE are obligația să dea un OUG pe amnistie și grațiere pentru a fi reparate toate nedreptățile care s-au făcut în Justiție.

”Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile care s-au întâmplat în România și care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiție, altele decât grațierea și amnistia, va avea tot sprijinul partidului și al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitați. Nu știu când, nu știu cum, dar PSD, PSD-ALDE are și această obligație, să repare nedreptățile. Ca să nu-și mai taie venele cei din presa cu epoleți și toți ăai pklătiți de Sorosică pri n Bitcoins, ați văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventați ceva, găsiți o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneți - aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea și închidem subiectul. Ieșiți toți din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenții ca și sunt sunt date pentru mine”, a spus liderul PSD.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Doi deputați plecați la Pro România AU REVENIT la PSD - Nu au rezistat nici o săptămână în partidul lui Ponta

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că va fiprezent la ședințele de Guvern. Iohannis a participat și în 2017 la ședința Guvernului Grindeanu, unde urma să se discute despre OUG 13.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.