Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, avertisment TĂIOS pentru candidații la funcția de judecător CCR: 'Nu trebuie să se antepronunțe pe cazuri'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Iordache

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, marți, în cadrul dezbaterilor înaintea votului pentru numirea unui judecător CCR din partea Camerei Deputaților, că niciunul dintre cei candidați pentru acest post nu trebuie să se antepronunțe privind o cauză penală în desfășurare, conform Mediafax.

Citește și: Rareș Bogdan s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Claudiu Manda: 'Nu știu ce a condus. Soția lui conduce casa'

"Oricare dintre cei trei care va ajunge la CCR nu se poate antepronunța pentru că va avea de luat o decizie la CCR. Va fi invocată poziția pe care au avut-o azi la investitură. E foarte grav să discutăm azi despre o anchetă care e în desfășurare. Rog colegii să fie mult mai atenți atunci când fac referiri la un dosar sau la detalii dintr-un dosar. Până când judecătorul nu se pronunță pe vinovăție sau nevinovăție, ar fi foarte grav să avem noi aici luări de poziție", a declarat deputatul PSD Florin Iordache, în plenul Camerei Deputaților.

Acesta a mai spus că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) nu este controlată politic, precizând că statele membre UE pot să țină cont sau pot să nu țină cont de recomandările Comisiei de la Veneția.

"De ce vă sperie buna funcționare a Secției? Comisia de la Veneția face recomandări. Statele membre pot ține cont sau nu de ele. Președintele Iohannis nu ține cont de Comisia de la Veneția când a convocat referendumul. Eu îi felicit pe toți trei și, în consecință, votul dumneavoastră va hotărî pe cine va trimite Camera Deputaților pentru următorii 9 ani de zile ca reprezentant al nostru", a mai afirmat Iordache.

Șeful Secției Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, Gheorghe Stan, a spus la audierea din Comisia juridică a Camerei Deputaților pentru funcția de judecător la CCR, că tot ce transmite Comisia de la Veneția nu are caracter obligatoriu, însă în deciziile Curții acestea sunt avute în vedere, fiind și explicate în hotărâri.

Camera Deputaților va vota, marți, numirea unui nou judecător CCR dintre candidații propuși de partide.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, raport favorabil pentru toți cei trei candidați la funcția de judecător al Curții Constituționale. Pentru acest post s-au înscris șeful SIIJ, Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupșa și avocatul Vlad Ștefan, propus de USR. Postul pentru care se decide înlocuitorul este cel al judecătorului CCR Ștefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.