Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, explicații de ULTIMĂ ORĂ despre modificarea Codurilor penale. Șeful Comisiei răspunde criticilor

Inquam Photos / Octav Ganea
florin iordache

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a transmis vineri că, având în vedere interesul public manifestat faţă de modificarea Codurilor penale, subliniază importanţa contribuţiei şi implicării reprezentanţilor CSM, PICCJ şi asociaţiilor profesionale în procesul de consultare privind modificarea Codurilor penale. De asemenea, spune Iordache, nu se doreşte incriminarea unor fapte derivate din activitatea propriu-zisă ce implică raţionamentul judecătorului sau procurorului într-un caz dat, ci Comisia urmăreşte “sporirea garanţiilor de independenţă ale magistraţilor în soluţionarea cauzelor cu care sunt investiţi”.

"Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, având în vedere interesul public manifestat faţă de activitatea acesteia privitoare la modificarea codurilor, civile şi penale, subliniază importanţa contribuţiei şi implicării reprezentanţilor magistraţilor – Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, asociaţii profesionale – în procesul de consultare în vederea îmbunătăţirii legislaţiei în materie penală şi civilă", a transmis Florin Iordache printr-un comunicat de presă.

Acesta afirmă că dezbaterile din cadrul Comisiei s-au purtat asupra proiectului iniţial pus în dezbatere publică şi transmis spre consultare, căruia i-au fost ataşate pe parcurs toate iniţiativele parlamentare, individuale sau de grup.

SUPER VESTE pentru românii cu rate! Indicele ROBOR a scăzut!

“Comisia asigură, pe această cale, opinia publică, că scopul pe care şi l-a propus este să îmbunătăţească această legislaţie, în primul rând prin transpunerea unor Directive europene, implementarea unor decizii ale Curţii Constituţionale, dar şi din perspectiva unor nevoi rezultate din aplicarea practică a acestora”, se mai arată în comunicatul de presă.

În aceeaşi sursă se mai arată că nu se doreşte incriminarea unor fapte, iar Comisia urmăreşte “sporirea garanţiilor de independenţă ale magistraţilor în soluţionarea cauzelor cu care sunt investiţi”.

“Nicidecum Comisia nu urmăreşte incriminarea unor fapte derivate din activitatea propriu-zisă ce implică raţionamentul judecătorului sau procurorului într-un caz dat. De altfel, consecventă abordării avute şi în materia Legilor Justiţiei, Comisia a urmărit şi va urmări sporirea garanţiilor de independenţă ale magistraţilor în soluţionarea cauzelor cu care sunt investiţi”, mai spune Florin Iordache.

Comisia specială pentru legile justiţiei a început marţi dezbaterea asupra Codului penal, iar săptămâna viitoare urmează să fie supuse la vot modificările. Astfel, în săptămâniile viitoare vor fi dezbătute şi modificate Codul de procedură penală şi Codul civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.