Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache răspunde acuzațiilor din spațiul public: 'Foarte multă manipulare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache demisie

Președintele Comisiei speciale comune a Parlamentului pentru legile Justiției, social-democratul Florin Iordache, a declarat, joi, că amendamentele propuse la modificarea Codurilor Penale privind transpunerea Directivei europene referitoare la prezumția de nevinovăție nu depășesc cadrul Directivei, respingând acuzațiile din spațiul public.

„Aici discutăm despre niște principii care există peste tot în Europa, cele care vizează prezumția de nevinovăție. Adică, nu ai voie să dai date din dosar atâta timp cât dosarul nu ajunge în fața publicului. De asemenea, nu ai voie să prezinți în spațiul public pe cineva ca vinovat până nu există o hotărâre definitivă de condamnare. Tot în Directivă se vorbește că nu ai voie să prezinți pe cineva în spațiul public cu cătușe, pentru că prezumția de nevinovăție tocmai asta spune. Noi discutăm despre niște lucruri clare. Au existat discuții că se dorește s diminuăm într-un fel sau altul posibilitatea de a face anchetă. Total fals. S-a spus că toate acele probe care sunt găsite în cazul unei percheziții și care nu au legătură cu fapta respectivă să fie anulate. Total fals.”, a spus Florin Iordache, într-o intervenție la Antena 3.

Guvernul a schimbat legislaţia achiziţiilor publice: S-a dat OUG cu clarificări

Un alt amendament controversat este cel care prevede faptul că procurorii sunt obligați, înainte de o percheziție, să spună ce caută.

„Colegii și colege dvs au participat la dezbateri. Nu scrie nicărieri că o percheziție trebuie făcută de comun acord. Este o dezinformare continuă care există”, a mai spus Iordache.

Cât despre imposibilitatea folosirii anumitor probe video în identificarea unui suspect, Florin Iordache a declarat: „Există o totală dezinformare. Eu nu pot opri să depună un amendament. Dar acest amendament se discută cu toți care sunt implicați și asta nu înseamnă că dacă un amendament a fost depus într-o anumită formă și constatăm că acel amendament îngreunează munca sau îngreunează ancheta rămâne în acea formă. Foarte multă manipulare. Haideți să ne uităm efectiv pe textele despre care discutăm!”.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.