Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, despre DEMERSUL Vioricăi Dăncilă: Încearcă să dea un semnal și la Bruxelles că prin calm, prin înțelegere pot fi detensionate discuțiile

inquam FOTO/Octav Ganea
Florin Iordache

Florin Iordache, deputat PSD, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că prin scrisoarea pe care premierul a trimis-o la Bruxelles, Viorica Dăncilă încearcă să transmită un semnal că prin calm și o reacție echilibrată "pot fi detensionate discuțiile care sunt acum în societate".

"Președintele (Klaus Iohannis) atâtat timp cât ar trebui să fie un mediator și în loc să încerce să calmeze situația care este în societate prin acea ieșire publică după proteste și i-a găsit vinovați pe jandarmi, nu cred că este în regulă. În același timp este o anchetă în desfășurare la Parchetul General și în acea anchetă se vor vedea vinovații. A spune acum că vinovați pentru toate ieșirile din Piața Victoriei sunt jandarmii cred că este contraproductiv și cred că premierul Viorica Dăncilă, prin acest demers, încearcă să dea un semnal și la Bruxelles că prin calm, prin înțelegere, printr-o reacție echilibrată pot fi detensionate discuțiile care sunt acum în societate", a afirmat deputatul PSD, Florin Iordache.

Acesta a adăugat că un Guvern poate fi schimbat numai prin alegeri democratice sau prin moțiune de cenzură în Parlament, și în niciun caz prin folosirea forței.

"Eu cred că jandarmii și-au făcut datoria. Cred că, în urma anchetei, dacă cineva a încălcat legea, atunci fără îndoială să răspundă, dar nu poți, printr-un miting neautorizat și printr-o reacție de forță a unor elemente iresponsabile care au produs haos, să dărâmi un Guvern și să-l schimbi. Guvernul se poate schimba în alegeri sau prin Parlament, printr-o moțiune de cenzură. Protestele fără îndoială sunt perfect normale, dar forța și folosirea forței de către protestatari nu cred că este în regulă. Repet, schimbarea unui Guvern se poate face democratic, fie în alegeri, fie printr-o moțiune de cenzură în Parlament. În niciun caz strada, care este nemulțumită de anumite acțiuni ale Guvernului, nu prin forță poate schimba strada un Guvern", a completat Iordache.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, despre protestele din 10 august, ea precizând că s-a încercat prin violență înlăturarea Guvernului, iar Klaus Iohannis a făcut apel la continuarea protestelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.