Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Mergea nu va juca în Cupa Davis, contra Belarusului

www.agerpres.ro
Florin Mergea

Florin Mergea lipsește din echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Belarus, care va avea loc în perioada 3-5 februarie, la Minsk, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa.

Florin Mergea se află într-un program de recuperare de după accidentarea de anul trecut și nu va face parte din echipa României, a anunțat Federația Română de Tenis. Căpitanul nejucător al echipei noastre, Andrei Pavel, i-a nominalizat pe Marius Copil (numărul 127 ATP la simplu), Adrian Ungur (316 ATP la simplu), Nicolae Frunză (582 ATP la simplu) și Horia Tecău (19 ATP la dublu).

"Meciul de la Minsk va fi unul foarte dificil, așa cum sunt de obicei meciurile din Cupa Davis. Belarus are o echipă solidă, cu jucători tineri, care vor căuta să se afirme în acest meci. Din păcate noi mergem și fără Florin (Mergea — n. red.) care se reface după o accidentare și are nevoie de această pauză. În lotul României pentru acest meci îl vom avea pe Nicolae Frunză, un jucător tânăr și talentat. De asemenea va merge la Minsk și Ștefan Paloși, un junior de viitor, care trebuie să se obișnuiască încă de pe acum cu atmosfera meciurilor de Cupa Davis", a declarat Pavel.

Mergea a confirmat și pe pe pagina sa de Facebook că nu va merge în Belarus. ''Cu părere de rău, vreau să vă anunț că nu voi face deplasarea la Minsk pentru meciul de Cupa Davis contra echipei Belarusului, deși mi-aș fi dorit acest lucru. Sunt în plină refacere după accidentarea suferită la Rio din cauza căreia au apărut și alte accidentări în încercarea de a reveni la nivelul de anul trecut. Dacă anul trecut am avut luxul de a îmi permite să pierd două mii de puncte, anul acesta nu mai pot face asta, iar încă o săptămână în plus în acest moment mi-ar pune în pericol următoarele luni. De trei săptămâni am început un program special de recuperare și de exerciții specifice alături de preparatorul meu fizic, care îmi va fi alături zi de zi anul acesta, inclusiv în perioadele de pauză de la București. Progresul deja se vede și cu pași mici sper ca la Indian Wells să fiu 100% din punct de vedere fizic. Vă mulțumesc în continuare de suport și înțelegere'', a scris Mergea în rețeaua de socializare.

Vladimir Volcikov, căpitanul nejucător al echipei Belarus, a convocat pentru meciul cu România jucătorii Ilia Ivașka (177 ATP la simplu), Egor Gherasimov (326 ATP la simplu), Iaroslav Șila (217 ATP la dublu) și Max Mirnîi (21 ATP la dublu), conform Agerpres.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în Cupa Davis, în 2005, când România s-a impus cu 3-2 la Brașov în primul tur al Grupei Mondiale, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) și Victor Hănescu, în timp ce pentru adversari au punctat Mirnîi și perechea Volcikov/Mirnîi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.