Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Roman: 'A fost 'miercurea albă'. Lupta cu PSD înseamnă şi respingerea proiectelor 'nocive' ascunse în Parlament'

b1.ro
Florin Roman PNL

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, după respingerea în Camera Deputaţilor a mai multor proiecte de modificare a Codurilor penale, că liberalii au numit această zi "miercurea albă", menţionând că "lupta" cu PSD înseamnă şi respingerea tuturor proiectelor "nocive", ascunse de ani în Parlament de social-democraţi.

Roman a spus că PNL va solicita, săptămâna viitoare, introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a proiectelor liberalilor privind interzicerea societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător şi interzicerea participării la licitaţii publice cu bani publici a societăţilor comerciale "tip Teldrum", cu capital ascuns, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

"Astăzi, pentru România şi pentru PNL, este o zi importantă. Noi am numit-o 'miercurea albă', după 'marţea neagră'. Este ziua în care, la solicitarea PNL, Parlamentul introduce pe ordinea de zi şi respinge prin vot cele şase proiecte pe justiţie iniţiate de către PSD, care stăteau până astăzi ascunse în sertarele Parlamentului. Discutăm de proiecte de lege extrem de nocive, marca Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, în special, susţinuţi de parlamentarii PSD, proiecte care, practic, dădeau mai multe drepturi infractorilor şi luau din posibilităţi celor care trebuie să aplice legea, în speţă judecătorilor şi procurorilor, dar care generau şi o stare specială pentru parlamentari, care, potrivit acestor propuneri legislative, erau scoşi de sub incidenţa infracţiunilor penale pentru infracţiuni de serviciu şi pentru fapte de corupţie. Discutăm despre reducerea pedepselor, despre reintroducerea insultei şi calomniei pe proiectele propuse de PSD", a afirmat Roman la Parlament.

Potrivit lui Roman, "lupta PNL cu PSD nu înseamnă doar răsturnarea lui Dragnea, ci şi respingerea tuturor proiectelor nocive ascunse de PSD în Parlament, ţinute ani de zile".

"Astăzi, cei care au fost în stradă şi au protestat împotriva Ordonanţei 13, împotriva modificărilor la Codul penal şi la Codul de procedură penală, cei care au protestat în 10 august în stradă sunt, cred eu, răzbunaţi. Liviu Dragnea este de un an în puşcărie, iar proiectele nocive susţinute de Dragnea au fost respinse în Parlament la solicitarea PNL. Tot în această săptămână, PNL şi-a mai îndeplinit o promisiune faţă de acei oameni - Insula Belina a revenit în patrimoniul statului, Dragnea nu şi-a pierdut numai libertatea, ci şi insula favorită, pe care a luat-o cu tupeul unui baron PSD şi şi-a trecut-o în proprietate", a adăugat deputatul liberal.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Florin Roman a mai spus că PNL va solicita suplimentarea ordinii de zi cu alte proiecte.

"Nu încheiem lupta aici. Săptămâna viitoare, PNL va solicita din nou suplimentarea ordinii de zi cu alte proiecte care îl protejează pe Liviu Dragnea şi pe acoliţii lui. Ne interesează, în principal, să adoptăm acele proiecte de lege pe care le-am depus noi, cei de la PNL, privind interzicerea societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător şi un alt proiect care interzice societăţilor comerciale tip Teldrum cu capital ascuns să mai participe la licitaţii publice cu bani publici, fără să cunoaştem cine sunt acţionarii din spatele acestor companii. Cred că ne apropiem de finalul epocii Dragnea, cred că reuşim să detonăm toate bombele pe care Dragnea le-a lăsat moştenire în Parlament şi lupta nu este încă dusă până la capăt, pentru că, în continuare, în Parlament votează legi toţi parlamentarii PSD care au ajuns parlamentari pe semnătura lui Liviu Dragnea", a mai susţinut Roman.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, şapte proiecte de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, care au fost iniţiate în anii 2014-2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.