Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Roman anunță o premieră după ședința de Guvern

Facebook
Florin Roman

Guvernul Ciucă a adoptat în ședința de miercuri hotărârea prin care sunt aprobate normele de aplicare a legii privind rămânerea la nivel local a sumelor din redevențe, fiind vorba despre exploatarea resurselor de suprafață și a apelor minerale, a declarat deputatul PNL Florin Roman.

„Guvernul Ciucă a adoptat azi hotărârea prin care sunt aprobate normele de aplicare a legii, privind rămânerea la nivel local a sumelor din redevențe. Aici vorbim de exploatarea resurselor de suprafață și a apelor minerale. Am impus prin modificarea Codului Administrativ ca 80% din redevențe să rămână la nivel local, 40% la primarii și 40% la nivelul CJ”, a scris Florin Roman, miercuri, pe Facebook.

Potrivit liberalului, situația este o premieră, fiind pentru prima prima dată, după 30 de ani, când se reușește o descentralizare reală a resurselor financiare de la nivel central la nivel local.

„Ce înseamnă, de exemplu, pentru CJ Alba, acest lucru? Circa 24 milioane lei anual, din care se construiesc 6 km de drum judetean nou. Sau 24 de km de drum judetean nou, in 4 ani, doar din redevente! Propunerea transformată în literă de lege mi-a fost înaintată de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, urmare a discuțiilor cu primarii din Alba”, a conchis Florin Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.