Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Segărceanu, căpitan nejucător FED Cup: 'Pornim favoriţi în barajul cu Elveţia, dar trebuie să fim atenţi'

www.libertatea.ro
Florin Segărceanu

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că România porneşte ca favorită în barajul cu Elveţia, adversarul desemnat în urma tragerii la sorţi de la Londra, dar a precizat că jucătoarele române trebuie să fie atente.

"Dacă ne uităm la clasament (WTA) putem spune că pornim favoriţi cu Elveţia. Dar trebuie să fim atenţi. Din experienţa mea, surprize pot apărea oricând. Fetele trebuie să fie concentrate la fiecare meci, indiferent pe cine au în faţă", a spus Segărceanu pentru AGERPRES.

Acesta a recunoscut că România are un mare avantaj prin faptul că va juca pe teren propriu în faţa Elveţiei, menţionând că şi-ar dori ca întâlnirea să se joace tot la Cluj, acolo unde a avut loc şi meciul cu Canada de săptămâna trecută. "Cel mai mult mă bucur că jucăm acasă acest meci cu Elveţia. Şi sper să jucăm tot la Cluj-Napoca. Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci... sala e extraordinară, iar publicul senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel", a afirmat căpitanul nejucător.

"La Cluj s-ar putea juca fie pe zgură, fie pe o suprafaţă asemănătoare cu cea folosită acum cu Canada. Depinde ce hotărăsc fetele, ele joacă. Până la urmă, e bine că noi vom alege suprafaţa, asta e ceea ce contează", a adăugat el.

Timea Bacsinszky, numărul 42 mondial, este în opinia lui Florin Segărceanu cea mai valoroasă jucătoare a Elveţiei. "Toate echipele sunt valoroase la nivelul ăsta şi destul de dificile. Iar Elveţia nu face excepţie. Bacsinszky este cea mai bine clasată şi deci cea mai bună jucătoare a lor. Însă şi celelalte componente ale lotului pot face surprize. Însă pe mine mă interesează ca fetele noastre să fie sănătoase, asta e cel mai important", a precizat Segărceanu.

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta formaţia Elveţiei în barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup, pe 21 şi 22 aprilie, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi, la Londra.

Confruntarea va avea loc în România, locul urmând să fie stabilit ulterior.

În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială, punctul de onoare fiind reuşit la dublu, de Timea Bacsinszky/Jil Tiechmann.

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa.

Elveţia s-a impus în 1979, în turul al doilea al Grupei Mondiale, la Madrid, cu 2-1, în 1983, în aceeaşi fază a competiţiei, la Zurich, şi în 2010, în Grupa I a zonei Europa-Africa, scor 2-1, la Lisabona.

Dacă România are şase jucătoare în top 100 (Simona Halep - 2, Irina Begu - 37, Sorana Cîrstea - 38, Mihaela Buzărnescu - 43, Ana Bogdan - 86, Monica Niculescu - 92), Elveţia are doar trei, Timea Bacsinszky - 42, Belinda Bencic - 73, Viktorija Golubic - 100, din echipă făcând parte şi Jil Teichmann - 134.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.