Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flota japoneză a vânat 177 de balene în nord-vestul Oceanului Pacific

Agerpres
balene

Flota japoneză a vânat 177 de balene în nord-vestul Oceanului Pacific în cadrul unui aşa-zis "program de cercetare" şi în pofida criticilor internaţionale, a informat miercuri guvernul nipon, citat de DPA.

O flotă de trei nave a vânat 43 de balene minke şi 134 de balene sei într-un interval de 98 de zile, potrivit Agenţiei pentru Pescuit.

Acest anunţ vine după ce, în luna martie, vasele de vânătoare s-au întors în Japonia după uciderea a 333 de balene minke în Oceanul de Sud.

În 2014, Curtea Internaţională de Justiţie a ordonat suspendarea programului japonez (extrem de criticat) de vânătoare de balene în Oceanul Antarctic, declarând că aceasta contravine unui moratoriu impus din 1986 de către Comisia Internaţională pentru Vânătoarea de Balene (IWC).

Decizia a determinat Japonia să renunţe la vânătoarea de balene în Oceanul Antarctic pentru un an. Autorităţile nipone au reluat însă vânătoarea în anul fiscal 2015, încheiat în martie 2016, după ce guvernul a decis să reducă numărul de balene minke care urmau să fie vânate la aproximativ o treime din ţinta anterioară.

Japonia a oprit în mod oficial vânătoarea de balene în scopuri comerciale în 1987, în conformitate cu moratoriul. Criticii susţin însă că autorităţile nipone s-au folosit de o breşă pentru a putea continua să vâneze balene sub pretextul cercetării ştiinţifice.

Tokyo urmează să propună ridicarea interdicţiei la o întâlnire IWC din luna septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.