Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flota rusă din Marea Neagră, slăbită de ultima lovitură a ucrainenilor (raport britanic)

Warship launches a rocket during celebrations marking Russian Navy Day in the far eastern city of Vladivostok

Serviciile de informaţii militare britanice au anunţat marţi că un atac asupra cartierului general de la Sevastopol al Flotei ruse din Marea Neagră este cel mai recent element din seria de obstacole întâmpinate de Rusia în războiul declanşat cu peste cinci luni în urmă în Ucraina, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Pierderile părţii ruse includ însăşi nava-amiral, crucişătorul Moskva, în luna aprilie, potrivit raportului cotidian publicat pe Twitter de Ministerul Apărării britanic.

''În urma informaţiilor privind parade anulate, este improbabil ca Flota rusă din Marea Neagră să poată gestiona evenimente publice de mare importanţă alături de activităţi în vreme de război'', a explicat ministerul citat.

În regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, continuau marţi dimineaţă confruntările între forţele ruse şi cele ucrainene în jurul oraşului Bahmut.

Statul major al armatei ucrainene a raportat respingerea unor atacuri ruse în mai multe locuri situate la sud de Bahmut.

De asemenea, forţele ruse au lansat un atac în nordul regiunii Herson, la limita administrativă cu regiunea Dnipropetrovsk.

Potrivit Kievului, artileria rusă a lovit poziţii ale armatei ucrainene pe întreaga linie a frontului în regiunile Harkov, Doneţk, Zaporojie, Herson şi Nikolaev. De asemenea, aviaţia militară rusă a atacat patru poziţii ale forţelor ucrainene.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.