Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flutur a decis să le pună o nouă taxă sucevenilor, a mărit taxa de salubritate cu 44% înainte de Crăciun / UPDATE. Reacția președintelui CJ

Facebook
Gheorghe Flutur

Deși este luna decembrie și sucevenii îl așteaptă pe Moș Crăciun, “Moșul Flutur” a decis să le pună o nouă taxă sucevenilor, a mărit taxa de salubritate cu 44%, afirmă deputatul PSD Gheorghe Șoldan.

UPDATE, 25 decembrie, ora 13.30: Reacția lui Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava

"Pentru corecta informare a populației, referitor la tariful de depozitare a deșeurilor, doresc să precizez că actualizarea se face în toată țara conform OUG nr. 2/2021, prin care se obligă operatorii care gestioneaza deșeuri să întocmească un proiect de închidere a depozitelor de gunoi, iar cheltuielile rezultate să fie incluse în tariful de depozitare. Pe scurt, cheltuielile de închidere a depozitului, când acesta se umple 100%, se referă la acoperirea suprafeței cu un strat de 50 cm de pământ, apoi se pune un strat special de geocompozit (o argilă specială sub formă de folie, care la contact cu apa se întărește), o geomembrană pentru colectare gaze, un strat filtrant din piatră și încă un strat de pământ vegetal de 50 cm, care la final se înierbează.

Cu toate aceste cheltuieli, tariful actualizat (votat de toți consilierii județeni la Suceava, inclusiv colegii de partid ai domnului Șoldan), este unul dintre cele mai mici din țară. Oferim, prin comparație, câteva exemple: Botoșani, 117 lei/t; Sibiu, 130 lei/t; Cluj, 162 lei/t; Hunedoara, 219 lei/t; Sălaj, 147 lei/t; Mureș, 143lei/t; Timiș, 131lei/t; Bistrița-Năsăud, 213 lei/t, iar la Suceava, 97 lei/t.

Ce încearcă domnul Șoldan este o interpretare răutăcioasă, tendețioasă, de campanie electorală", se precizează în dreptul la replică.

 

„PNL-istul Flutur le-a mărit sucevenilor taxa de salubritate cu 44%. Deși este luna decembrie și sucevenii îl așteaptă pe Moș Crăciun, a decis să le pună o nouă taxă sucevenilor. De la 1 ianuarie 2024, toate primăriile din județ vor fi nevoite să majoreze tariful de colectare a deșeurilor menajere. Deși liberalii de la București au spus că nu vor fi taxe noi în 2024, Flutur, prin Consiliul Județean, a decis să majoreze cu aproape 44% tariful de depozitate a deșeurilor în depozitul de la Moara”, spune Gheorghe Șoldan.

 

El prevede o mărire în lanț a taxei de salubrizare în tot județul.

„Prin referatul de aprobare al domnului Flutur, tariful actual, stabilit în august 2022, de 67,8 lei/tonă, a fost majorat la 97,58 lei/tonă. Aproape dublu. Așteptăm un răspuns decent de la domnul Flutur, să explice de ce vrea să împovăreze sucevenii cu aceste taxe. Un de început de an de la PNL-istul Flutur”, încheie Șoldan.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.