Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fluviul Mekong, la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu

captura Youtube
ocean secat bahamas

Unul dintre cele mai importante cursuri de apă din Asia de Sud-Est, fluviul Mekong, se află la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, a relatat luni media locală, citată de agenţiile DPA şi VNA.

Un sezon ploios sărac în precipitaţii şi un sezon secetos prelungit au condus la atingerea unui minim istoric al cotelor fluviului Mekong, nivelul său, de 2,6 metri, situându-se cu circa 10 metri sub punctul de revărsare, de 13 metri. În aceeaşi perioadă a anului trecut, apa avea avea circa 12 metri adâncime.

Nivelul scăzut al fluviului a determinat guvernul thailandez să ia unele măsuri. Autorităţile au dispus ca bazinele şi digurile din regiunile afectate să conserve apa acumulată şi au solicitat agricultorilor să coopereze în contextul secetei.

Fluviul Mekong, care străbate China, Myanmar, Thailanda, Laos şi Cambodgia, oferă apa necesară pentru consum şi irigaţii pentru peste 60 de milioane de persoane.

Conform staţiei meteorologice din provincia Nakhon Phanom, volumul mediu de precipitaţii din acest an este de aproximativ 90 de milimetri, mult mai scăzut în comparaţie cu cel de circa 300 de milimetri înregistrat în 2018.

Afluenţii fluviului Mekong, precum Nam Kam, Nam Oun şi Nam Songkhram, au la rândul lor de suferit din cauza secetei, aceste cursuri de apă având un debit redus cu 20-30%.

În lipsa unor cantităţi suficiente de precipitaţii, problema riscă să se accentueze, notează VNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.