Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI anunță ce se va întâmpla cu economia României după Brexit

fmi

Incertitudinea cu privire la relația viitoare dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană va reduce creșterea economică pe termen scurt înregistrată atât de Marea Britanie și restul Europei cât și de economia mondială, a declarat, joi, Gerry Rice, un purtător de cuvânt al Fondului Monetar Internațional, informează Reuters. România va fi și ea afectată.

Potrivit lui Gerry Rice, principalele riscuri ale Brexit-ului sunt constituite de impactul macroeconomic și cel asupra piețelor financiare precum și de creșterea incertitudinii. În aceste condiții, purtătorul de cuvânt al FMI a apreciat că băncile centrale ar trebui să fie pregătite să ofere lichiditate sau să reducă volatilitatea în exces.

Citește și: A umplut o piscină cu 6 tone de Coca-Cola și a pus găleți cu Mentos: A ieșit o NEBUNIE / VIDEO

"Este clar că a generat o incertitudine semnificativă pentru economia globală și credem că acest lucru este posibil să afecteze creșterea pe termen scurt. Trebuie ca toți decidenții să fie gata să fie gata să ia măsuri decisive care să contracareze pe cât posibil acest lucru", a spus Gerry Rice.

Potrivit purtătorului de cuvânt, efectele incertitudinii provocate de votul Brexit-ului vor fi încorporate în noile estimări privind evoluția economiei mondiale ce vor fi publicate de FMI în data de 19 iulie.

Citește și: Ponta despre plagiat : “Vă mulțumesc din inimă dragi politruci!”

În luna aprilie, FMI și-a redus estimările privind evoluția economiei globale în 2016, pentru a patra oară în decurs de un an, de la 3,4% până la 3,2%, ca urmare a slăbirii cererii globale și a riscurilor geopolitice. Cea de-a cincea revizuire a estimărilor FMI pare foarte probabilă după ce săptămâna trecută Fondul și-a redus estimările privind economia americană iar un oficial de la FMI a declarat miercuri că votul din Marea Britanie va duce la o revizuire a prognozelor de creștere pentru Germania.

Gerry Rice a subliniat că FMI nu este în măsură să spună dacă Marea Britanie ar trebui să invoce rapid Articolul 50 dar că instituția financiară internațională sfătuiește atât Marea Britanie cât și Uniunea Europeană să pună la punct o tranziție lină și predictibilă a relației lor, informează agerpres.ro.

Citește și: Noua metodă care face valuri pentru combaterea xenofobiei în Anglia: Acul de siguranță prins în piept

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.