Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI cere SUA şi Chinei să continue măsurile de stimulare a economiei

The National
Kristalina Georgieva FMI

SUA şi China trebuie să păstreze măsuri solide de stimulare pentru a ajuta la o redresare rapidă a economiei în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), a afirmat joi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, transmite Reuters potrivit Agerpres.

O redresare mai rapidă ar adăuga aproape 9.000 de miliarde de dolari la veniturile globale până în 2025, dar aceasta depinde de cooperarea robustă pentru a dezvolta şi distribui vaccinurile anti-COVID în mod uniform pe plan global, a explicat oficialul FMI.

SUA au spaţiu fiscal şi capacitatea de politică monetară pentru a adopta mai multe măsuri de stimulare, cheltuielile lor în timpul pandemiei au avut un impact pozitiv asupra restului lumii, iar influenţa lor "nu poate fi supraestimată", a declarat Georgieva.

Decizie cotroversată - După ce a fost condamnat definitiv și s-a filmat în timp ce îşi umilea fiica, este din nou primar. Mandatul a fost validat


China, a doua economie mondială, a furnizat de asemenea "măsuri solide de stimulare" care au ajutat PIB-ul global, iar redresarea solidă a ţării a dus la majorarea cererii pentru ţările care-i furnizează materii prime şi componente din lanţul de aprovizionare, a apreciat şeful FMI.

Alăturarea Chinei la eforturile internaţionale de dezvoltare şi distribuire pe scară largă a vaccinurilor ar spori încrederea că pandemia se va încheia mai rapid, a spus şeful FMI.

Ea a adăugat: "Până când nu vom avea o ieşire durabilă din criza de sănătate, redresarea va rămâne inegală şi nesigură".

Potrivit celor mai recente prognoze ale FMI, economia mondială va înregistra o revenire parţială şi inegală în 2021, când PIB-ul mondial ar urma să înregistreze un avans de 5,2%, dar a avertizat că rămân în continuare riscuri semnificative, inclusiv de pe urma exploziei numărului de cazuri de persoane infectate.

Potrivit estimărilor FMI, guvernele din întreaga lume au injectat deja 12.000 de miliarde de dolari în economie, ceea ce a majorat deficitele bugetare cu nouă puncte procentuale, în medie, şi a pus datoria publică globală pe o traiectorie care o va duce peste pragul de 100% din PIB pentru prima dată în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.