Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI intră tare peste corporații: Evaziunea fiscală trebuie să înceteze!

The National
Kristalina Georgieva FMI

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat miercuri că renunţarea la portiţele de optimizare fiscală şi garantarea plăţii unui cuantum echitabil din impozite de către cei bogaţi ar putea ajuta la mobilizarea urgentă a fondurilor necesare pentru creştere sustenabilă şi incluzivă, transmite Reuters.

Cercetările FMI au arătat că eliminarea evaziunii fiscale la nivelul corporaţiilor ar putea genera încă 200 de miliarde de dolari anual pentru guverne, în timp ce se estimează că implementarea impozitului minim pe profit la nivel global ar majora anual veniturile cu 150 de miliarde de dolari, a declarat Georgieva.

În plus, susţine oficialul FMI, instituţia estimează că stabilirea unui prag minim de preţ pentru dioxidul de carbon ar putea ajuta la majorarea veniturilor cu 150 de miliarde de dolari pe an.

Economia la nivel mondial crește

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit uşor previziunile privind creşterea economiei globale, marţi, spunând că economia s-a dovedit ”surprinzător de rezistentă”, în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor politicii monetare, transmite CNBC. FMI se aşteaptă acum la o creştere globală de 3,2% în 2024, cu o îmbunătăţire modestă de 0,1 puncte procentuale faţă de previziunile sale anterioare din ianuarie şi în conformitate cu proiecţia de creştere pentru 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.