Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI lovește dur Germania: Ce riscă Deutsche Bank

Deutsche Bank

Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a declarat joi că grupul bancar german Deutsche Bank trebuie să ajungă cât mai rapid posibil la o înțelegere cu Ministerul american al Justiției, transmite Bloomberg.

"O înțelegere proastă este întotdeauna mai bună decât un proces bun. În cazul Deutsche Bank nu suntem în situația unui proces, dar o înțelegere ar fi binevenită deoarece ar oferi o anumită certitudine cu privire la ceea ce va avea de suportat banca și dacă are suficiente provizioane. Cu cât mai repede cu atât mai bine", a declarat Christine Lagarde într-un interviu acordat Bloomberg Television cu ocazia reuniunilor de toamnă ale FMI și Băncii Mondiale.

Citește și: Va fi cea mai friguroasă iarnă? SECRETUL unei știri false rostogolite peste tot

Săptămâna trecută, directorul general de la Deutsche Bank, John Cryan, a ținut să îi liniștească pe investitori precizând că nu are intenția de a demara o majorare de capital, adăugând că se așteaptă ca autoritățile americane să își revizuiască o solicitare inițială privind plata unei amenzi de 14 miliarde de dolari pentru a pune capăt unei anchete ce vizează vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS).

Lagarde a mai spus că Deutsche Bank și alte bănci trebuie să își reexamineze modelul de business într-un context de dobânzi reduse la nivel mondial.

Citește și: Un preot a murit în timpul unei înmormântări

"Deutsche Bank trebuie să decidă ce mărime vrea să aibă și cum vrea să-și consolideze bilanțul. Dar nu este singura bancă în această situație. Credem că multe bănci trebuie să facă această muncă de introspecție", a spus directorul FMI.

Anterior, FMI a recomandat organismelor de reglementare și factorilor de decizie din Europa să permită băncilor să rezolve mai rapid moștenirea creditelor neperformante, în timp ce băncile slabe trebuie să se consolideze în instituții mai puternice, iar costurile trebuie reduse, scrie agerpres.ro.

Citește și: Facebook intră pe piața anunțurilor de vânzări: Poți cumpăra și vinde ce vrei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.