Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI: Perspectivele economice sunt sumbre

fmi

Declinul semnificativ al prețului țițeiului și avansul mai solid al economiei SUA nu vor fi suficiente pentru a îmbunătăți perspectivele de creștere ale economiei mondiale în acest an, a afirmat joi, directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, transmit MarketWatch și Reuters.

Prețul mai scăzut al petrolului va ajuta consumul în întreaga lume dar SUA vor fi probabil singura economie importantă unde se va înregistra o creștere a consumului și investițiilor, a explicat șeful FMI.

'Stimulentele apărute ca urmare a ieftinirii țițeiului sunt bine venite dar dacă fundamentele economiile nu sunt solide, aceste evoluții nu vor fi de ajutor', a avertizat Christine Lagarde.

'Vedem că redresarea economiei mondiale se confruntă în continuare cu dificultăți. Prea multe state suferă de pe urma crizei financiare, care a dus la creșterea șomajului și a nivelului datoriei. Prea multe companii și gospodării își reduc investițiile și consumul deoarece sunt îngrijorate de evoluția slabă a economiei', a declarat directorul general al FMI.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.