Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI cere Rusiei să oprească războiul din Ucraina: Este principalul factor al inflației

cursdeguvernare.ro
fmi ucraina

Statele membre ale Fondului Monetar Internațional (FMI) au cerut aproape în unanimitate Rusiei să-și oprească agresiunea militară din Ucraina, apreciind că acest război este principalul factor al inflației și încetinirii economice globale resimțite în prezent.

Într-o conferință de presă, ministrul spaniol al Economiei, Nadia Calvino, a deplâns faptul că Rusia a blocat din nou consensul asupra unui comunicat.

Ea reafirmat apelul la încetarea războiului din Ucraina, pronunțat atât la reuniunile FMI, cât și la cele ale Băncii Mondial. Potrivit lui Calvino, acest război crește prețurile și produce pericole alimentare și energetice, precum și riscuri pentru stabilitatea financiară.

„Acesta este cel mai simplu mod de a aduce economia globală într-o formă mai bună. Opriți războiul”, a solicitat șefa FMI, Kristalina Gheorghieva.

„Evident, cel mai important lucru este, și toată lumea este de acord, că Rusia trebuie să-și oprească războiul împotriva Ucrainei”, a declarat la rândul ei șefa Trezorieriei SUA, Janet Yellen.

FMI îndeamnă statele să depună eforturi pentru stabilizarea prețurilor și să adopte politici fiscale menite protejării categoriilor vulnerabile din punct de vedere social.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.