Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de coronavirus în Insulele Marshall, cu procent de 70% vaccinați: Restricțiile nu funcționează, anunță conducerea

20minutos.es
Centaurus covid coronavirus

Insulele Marshall se confruntă cu primul focar de COVID de la izbucnirea pandemiei, mii de persoane fiind testate pozitiv, potrivit Sky News. Oficial, țara are o rată de vaccinare de aproximativ 70%, deși ministrul Sănătății consideră că aceasta ar putea fi mai mare. Insulele au avut foarte puține cazuri de COVID pe tot parcursul pandemiei, deoarece nu au fost multe persoane care au călătorit în străinătate.

În prezent, cazurile de COVID sunt în creștere în Insulele Marshall, iar națiunea din Pacific se confruntă cu primul său focar. Înainte de valul actual de cazuri, nu a existat nicio transmitere în grupul insular, care este situat la aproximativ 2.500 de mile sud-vest de Hawaii și la 3.000 de mile est de Filipine. Într-o postare recentă pe contul său de Facebook, ministrul Sănătății, Jack Niedenthal, a declarat că 75% dintre persoanele care au fost testate pe insula principală Majuro au avut rezultate pozitive.

Înainte de actualul focar, în Insulele Marshall au fost raportate aproximativ 60 de cazuri de COVID pe parcursul pandemiei. Acum, peste 3.000 de persoane au fost testate pozitiv, dintre care peste 1.000 au fost testate pozitiv sâmbătă. Cifrele reale ar putea fi mai mari, deoarece ratele de raportare tind să fie mai scăzute în timpul weekend-ului. Potrivit ministrului Sănătății, șapte persoane au fost spitalizate și două au murit. Populația insulelor este de aproape 60.000 de persoane, iar rata de vaccinare este de aproximativ 70%.

Oamenii sunt sfătuiți să apeleze la tratament clinic doar dacă suferă de simptome severe, cum ar fi dificultăți de respirație, confuzie sau febră mare. Celor cu simptome ușoare li s-a recomandat să se odihnească, să bea apă și să ia paracetamol. De asemenea, este puțin probabilă o închidere.

„Unii sugerează închideri. Ca să spunem simplu, blocajele cu această variantă Omicron BA.5 nu funcționează. Știm acest lucru, atât dovezile istorice, cât și cele științifice susțin acest lucru. După cum am aflat, această variantă a evoluat în Statele Federate ale Microneziei de trei ori mai repede decât a prezis inițial modelul CDC. Acest lucru se explică prin faptul că în Micronezia majoritatea oamenilor trăiesc în case cu mulți membri ai familiei", a declarat Niedenthal.

El a adăugat că, probabil, cazurile se vor epuiza în decurs de o lună.

Insulele Marshall și-au menținut statutul de țară liberă de COVID în ultimii doi ani prin restricționarea călătoriilor în străinătate.

Doi experți de la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite au fost trimiși în insule pentru a ajuta la gestionarea epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.