Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de coronavirus: 76 de cazuri într-un centru pentru persoane cu dizabilități, la Huși

Ultima Ora breaking news

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a decis, sâmbătă, instituirea măsurii de carantină pentru o perioadă de 16 zile la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din municipiul Huşi, unde 76 de angajaţi şi beneficiari au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Vaslui, testările în centrul respectiv au început după ce un beneficiar a fost internat pe data de 1 august cu simptomatologie tipică pentru COVID-19, acesta decedând după o zi. Rezultatul în cazul pacientului a fost pozitiv, iar Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică, fiind testaţi 65 de angajaţi, dintre care 28 au sunt pozitivi şi 71 de beneficiari, dintre care 48 sunt pozitivi.

"Persoanele depistate pozitive beneficiari şi angajaţi, vor rămâne în centru. Ele vor fi evaluate clinic de medicul infecţionist şi medicul pneumolog de la Spitalul Municipal 'Dimitrie Castroian' Huşi, precum şi de medicul de familie care are pe listele de capitaţie beneficiarii. După evaluare, se va stabili forma de boală pe care aceştia o prezintă şi se va decide care persoane necesită internare în Spitalul Municipal de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad - spital suport COVID-19. Beneficiarii şi angajaţii care nu vor necesita spitalizare vor primi tratament indicat de echipa de medici evaluatori şi vor fi monitorizaţi zilnic de medicul de familie. Beneficiarii pozitivi vor fi izolaţi pe un singur palier începând cu etajul III şi toate îngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii depistaţi pozitivi şi care sunt asimptomatici. Beneficiarii negativi vor fi izolaţi începând cu etajul I şi toate îngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii care au test cu rezultat negativ", au precizat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui.

Autorităţile sanitare vor efectua anchetele epidemiologice pentru fiecare angajat, urmând să se stabilească măsurile care se vor lua pentru fiecare membru de familie al fiecărui angajat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.