Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOCAR de coronavirus într-o fermă din Bavaria: 480 de muncitori români, CARANTINAȚI de URGENȚĂ

breaking news ultima ora

Nu doar în România bubuie focar după focar de coronavirus. Se întâmplă și în țări mai civilizate, de la care autoritățile ne spun că ar trebui să luam lumină.

Aproximativ 480 de angajaţi ai unei ferme agricole germane au fost plasaţi în carantină, după ce 174 dintre muncitorii sezonieri - inclusiv din România - au fost testaţi pozitiv cu covid-19, au declarat surse oficiale pentru AFP, conform News.ro.

În total 174 de muncitori sezonieri - originari din Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina - au fost testaţi pozitiv cu covid-19, începând de vineri, în această fermă din Bavaria (vest), unde culeg castraveţi, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, administratorul districtului Dingolfing-Landau, Werner Bumeder.

Toţi muncitorii sezonieri şi oficialii din exploataţie au fost plasaţi în carantină la faţa locului şi separaţi în funcţie de faptul sunt pozitivi sau negativi cu covid-19, a anunţat acesta, precizând că niciun angajat nu a fost spitalizat.

Însă un angajat ar fi fost spitalizat, a anunţat postul bavarez de radio BR24 pe Twitter.

Ministrul Sănătăţii din Bavaria Melanie Huml a dat asigurări că autorităţile iau ”foarte în serios” situaţia şi că preconizează să organizeze campanii de testare în alte ferme din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.