Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de Covid-19 la Universitatea de Vest Timișoara: cinci persoane au fost confirmate

SANADOR
testare covid

Un nou focar de COVID-19 a fost anunţat, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, cinci persoane fiind confirmate cu SARS-CoV-2 la Universitatea de Vest, numărul focarelor aflate în observaţie epidemiologică în judeţ ajungând astfel la zece. Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, cele cinci persoane confirmate cu noul coronavirus sunt patru angajaţi şi o studentă, informează Agerpres.

În acest moment, sunt active focare de COVID-19 la cinci unităţi economice din Sânnicolau Mare, Ghiroda, Timişoara, Lugoj şi Dumbrăviţa, la un centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Timişoara, la Spitalul de Copii din Timişoara (15 cazuri), la o organizaţie non-guvernamentală, la Penitenciarul Timişoara (20 de cazuri) şi la Universitatea de Vest.

Prefectura Timiş a anunţat, luni, o scădere, în ultimele 24 de ore, a numărului de nou confirmaţi cu SARS-CoV-2, de la 155 de cazuri în raportarea precedentă, la 52 de cazuri, în condiţiile în care numărul de teste efectuate a fost de aproape 10 ori mai mic.

Cele 52 persoane nou confirmate sunt din Timişoara (29), Dumbrăviţa (şase), Pişchia (patru), Buziaş (trei), Moşniţa Nouă (două) şi câte una în Giroc, Jebel, Niţchidorf, Foeni, Şandra, Sânmihaiu Român, Urseni (Moşniţa Nouă) şi Izvin (Recaş).

Luni dimineaţă, erau internate 181 de persoane confirmate cu COVID-19, 22 de bolnavi fiind în ATI. De asemenea, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un deces asociat noului coronavirus.

Citește și: Bill Gates a profețit momentul în care omenirea își va reveni: 'Este singurul mod în care ne putem întoarce pe drumul cel bun'

Rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul judeţului, a ajuns luni dimineaţă la 1,5, conform CJCCI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.