Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de Covid la o fabrică din Cluj: 21 de angajați au fost testați pozitiv

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat, joi seară, un focar de coronavirus în comuna Aghireşu, cu 21 cazuri pozitive provenind de la o fabrică. Unitatea a fost închisă pentru 14 zile, toti angajaţii, dar şi contacţii direcţi ai cazurilor confirmate fiind plasaţi în izolare la domiciliu. Prefectul anunţă că, dacă numărul de cazuri active va creşte, se va impune carantinarea comunei, potrivit Mediafax.

”Avem un focar activ în acest moment în comuna Aghireşu, cu 21 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei. Din totalul de 75 angajaţi testaţi, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza UAT Aghiresu. S-a luat măsura suspendării activităţii unitatii pentru o perioadă de 14 zile şi a dezinfectării corespunzătoare a spatiilor de lucru”, a transmis, joi seară, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudan.

CITEȘTE ȘI: Ce alte boli se manifestă prin tuse, în afară de COVID-19. Când trebuie să mergi la doctor

Potrivit acestuia, cei 24 de bolnavi pozitivi vor fi transportaţi la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicală, aceştia fiind în prezent asimptomatici.

Contactii direcţi identificaţi din ancheta epidemiologică au fost carantinati la domiciliu pentru 14 zile (inclusiv ceilalţi 51 de angajaţi negativi şi apartinatorii acestora).

”Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituţiilor abilitate, urmând ca, în situaţia în care numărul cazurilor pozitive va creşte, să fie luată în calcul măsura carantinării UAT-ului”, a mai transmis prefectul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.