Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de febră hemoragică Crimeea-Congo în Namibia. Care sunt simptomele

ecdc.europa.eu
febra hemoragica

Autoritățile din Namibia au declarat focar de febră Crimeea-Congo după ce un pacient a murit într-un spital.

Namibia a declarat un focar de febră hemoragică Crimeea-Congo (CCHF) după ce o persoană a murit din cauza bolii în capitala Windhoek, a anunțat marți guvernul, potrivit Reuters.

Pacientul s-a simțit rău și a primit tratament pentru prima dată la o clinică din orașul Gobabis, în estul țării, pe 16 mai. Deoarece starea s-a înrăutățit, el a fost transferat la Spitalul Central din Windhoek, unde a murit pe 18 mai, a explicat Ministerul Sănătății, scrie Mediafax.

Ulterior, rezultatele de laborator au confirmat că avea CCHF, care este un virus transmis de căpușe dar care se poate transmite și între oameni prin contact direct cu sângele sau fluidele corporale. Virusul are o rată de mortalitate între 10% și 40%, susține Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, nu există un vaccin pentru acest virus.

Guvernul namibian a activat comitetele de urgență în domeniul sănătății și monitorizează îndeaproape toate contactele persoanei decedate în Gobabis și Windhoek. Până în prezent au fost identificate 27 de persoane care au intrat în contact cu victima, dintre care 24 sunt lucrători din domeniul sănătății.

Simptomele febrei hemoragice Crimeea-Congo (CCHF)

Simptomele CCHF includ febră, dureri musculare, amețeli, sensibilitate la lumină și vărsături, dar se poate ajunge la hemoragie internă. Virusul a fost detectat pentru prima dată în Crimeea în 1944. Focarele recente din Africa au avut o amploare limitată. Senegal a confirmat un caz de febră în aprilie. Namibia a înregistrat șase focare de CCHF din 2016, cu un total de trei decese, a precizat Ministerul Sănătății din țara africană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.