Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de pestă porcină africană într-o exploaţie din Timiş. 16 localităţi se află în zona de supraveghere

facebook.com
pesta porcina

Comitetul Local de Combaterea Bolilor a declarat un nou focar de pestă porcină africană pe teritoriul localităţii Găvojdia, din judeţul Timiş. 16 localităţi se află în zona de supraveghere, în timp ce porcii din exploataţia din Găvojdia vor fi ucişi.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Timiş, în urma examinării unor probe prelevate de la porci domestici proveniţi din localitatea Găvojdia, din cadrul unei exploataţii, şi trimise la Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a fost confirmată pesta porcină africană, potrivit news.ro.

Citește și: A rupt o carte de 250 de milioane de euro pentru că a crezut că este falsă

”Au fost stabilite zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km în jurul focarului de pestă porcină africană. Astfel, zona de protecţie cuprinde localitatea Găvăjdia. Zona de supraveghere cuprinde localităţile Jena, Jdioara, Criciova, Crivina, Cireşu, Drinova, Măguri, Tapia, Lugojel, Honorici, Oloşag, Pădureni, Ştiuca, Dragomireşti, Zgribeşti ţi Săbăgel”, se arată în comunicat.

Prin Hotărârea CLCB a fost aprobată uciderea, sub control oficial, a porcilor din gospodăria în care a fost declarată pesta porcină africană.

Prefectura Timiş precizează că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru porci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.