Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie cu 50 de porci, la Păuneşti

facebook.com
pesta porcina

Un nou focar de pestă porcină africană (PPA) a fost confirmat în judeţul Vrancea, la Păuneşti, într-o gospodărie cu 50 de porci, după ce unul dintre animale a murit, a informat, joi, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea.

"Proprietarul unei gospodării non-profesionale din comuna Păuneşti cu 50 de porcine a sesizat decesul unui animal. Reprezentanţii DSVSA au intervenit cu promptitudine, au recoltat probe şi, ca urmare a pozitivării acestora, s-au dispus măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSVSA, medicul Adrian Rădulescu.

Gospodăria a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei. De asemenea, s-a dispus eliminarea porcilor din exploataţie prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare şi dezinfecţie.

Potrivit reprezentanţilor DSVSA, cel mai probabil virusul pestei s-a transmis în urma contactului cu animalele sălbatice, gospodăria în cauză fiind situată la marginea localităţii, aproape de pădure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.