Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de pestă porcină în cea mai mare fermă din Sibiu, aproape 20.000 de porci neutralizați și incendiați

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Medicii veterinari au identificat un focar de pestă porcină africană în cea mai mare fermă comercială din judeţul Sibiu, cea de la Avrig, unde sunt aproape 20.000 de porci, a declarat vineri, directorul executiv al DSVSA Sibiu, Şerban Ţichindelean.

"În urma efectuării analizei de laborator pe probe trimise din cadrul fermei din Avrig, s-a emis un buletin de analize pozitiv în care se confirmă existenţa pestei porcine africane, urmând ca în CLCB (Centrul Local de Combatere a Bolilor n.r.) să se discute planul de măsuri şi conduita care trebuie urmată până la lichidarea efectivului, dezinfecţia suprafeţelor, a tot ce există, îngroparea şi neutralizarea sau prin incinerare a tuturor porcilor existenţi în fermă", a precizat Şerban Ţichindelean.

S-au prelevat probe de la cinci porci şi analizele au demonstrat existenţa pestei porcine africane. În momentul de faţă se efectuează o anchetă epidemiologică la ferma de porci din Avrig.

În ianuarie 2021, în ferma din Avrig au fost eutanasiaţi aproape 29.000 de porci, în urma depistării unui focar de pestă porcină africană, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.