Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de pestă porcină la granița României

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Autoritatea sanitară veterinară din Bulgaria a anunţat luni că a descoperit un nou focar de pestă porcină africană la o fermă industrială cu un efectiv de 180 de porci din satul Radinovo, în sudul ţării, informează Reuters, citat de agerpres.

Acesta este al doilea focar descoperit în acest an la o fermă industrială din Bulgaria, a precizat Autoritatea veterinară din ţara vecină.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii dar este mortală pentru porci. Boala a apărut în Africa de unde s-a răspândit în Europa şi Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci şi a modificat industria globală a cărnii de porc şi a nutreţului.

În România, un număr de 30 de focare noi de pestă porcină africană (PPA) au fost înregistrate în perioada 22 - 28 octombrie, din care cele mai multe în judeţele Ialomiţa (9 focare), Bihor, Buzău şi Iaşi (câte trei). De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.895 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.