Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOCAR la cadrele dintr-o clinică de tratare a cancerului: Două secții s-au închis, a treia și-a redus activitatea

Inquam Photos / Octav Ganea
protest medici

Un număr de 13 persoane de la centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timişoara au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, ultimele trei au fost confirmate vineri, iar conducerea unităţii sanitare a decis închiderea unor secţii şi restrângerea activităţii în ambulatoriul de specialitate pentru realizarea dezinfecţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al OncoHelp, 280 de angajaţi ai centrului de tratare al cancerului au fost testaţi în ultimele zece zile, scrie news.ro.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

”În efortul de a stinge focarul de COVID-19 existent în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timişoara, conform Metodologiei de Supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus în ultimele 10 zile a fost dispusă testarea şi retestarea extinsă a întregului personalului din cadrul centrului (un total cumulat de 280 de testări). În urma acetei testări extinse au fost identificaţi încă 3 angajaţi infectaţi: 1 tehnician de radiologie, 1 infirmieră şi 1 îngrijitor de curăţenie”, se arată în comunicat.

Citește și: Reduceri de 20%! Wizz Air oferă discount la toate zborurile către aceste țări

Astfel, conducerea OncoHelp a luat o serie de măsuri: s-a hotârât închiderea temporară - până miercuri, 05 august 2020 a secţiilor de Oncologie Medicală şi de Hematologie, realizându-se reprogramarea pacienţilor pentru tratamentele oncologice pentru perioada imediat următoare redeschiderii celor două secţii; reducerea activităţii în ambulatoriul de specialitate, acesta funcţionând doar pentru strictul necesar; realizarea dezinfecţiei terminale a celor două secţii, atât pentru spitalizare continuă, cât şi pentru spitalizare de zi; monitorizarea continuă a stării de sănătate a personalului medical şi auxiliar al întregului Centru de Oncologie OncoHelp Timişoara; reinstruirea întregului personal referitor la măsurile de prevenţie a infecţiei cu SARS-COV-2 - atât în mediul spitalicesc, cât şi în viaţa de zi cu zi în comunitate.

Citește și: Gabriela Firea: Cresc văzând cu ochii! Lucrăm intens la cel mai ambițios proiect

”În această perioadă Laboratorul de Radioterapie şi Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timişoara îşi vor continua activitatea, focarul existent fiind complet izolat de aceste secţii. Cu toate acestea, şi aici se vor respecta strict măsurile de prevenţie necesare”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Doi ani de la violențele din Capitală! Grupul Diaspora Pentru România anunță un nou protest

În cursul acestei săptămâni a izbucnit un focar de coronavirus la Centrul de îngrijire a cancerului OncoHelp unde, în urma testării, 9 cadre medicale şi un pacient au fost diagnosticaţi cu COVID 19.

La nivelul judeţului Timiş sunt active 10 focare de COVID 19. La unitatea de procesare a cărnii, Smietfield - 215 cazuri, Spitalul privat Premiere - 6 cazuri, Spitalul de Psihiatrie Gătaia - 12 cazuri, fabrica Zoppas din Sânnicolau Mare - 3 cazuri, comuna Gottlob - 11 cazuri, OncoHelp - 13 cazuri, Honeywell - 5 cazuri, Maternitatea Odobescu din Timişoara - 4 cazuri şi un centru pentru îngrijirea minorilor din Timişoara - 3 cazuri. De asemenea, în oraşul Făget care se află în carantină sunt 55 de cazuri confirmate.

Citește și: Nelu Tătaru lansează un nou avertisment: Situaţia este îngrijorătoare! Boala nu alege. Boala merge în toată populaţia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.