Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focare de COVID-19 în blocul operator de la un spital de urgență, la un spital de psihiatrie și la un cămin pentru vârstnici, toate din același județ

coronavirus covid covid-19

Un focar de COVID-19, cu şapte cazuri confirmate, se înregistrează marţi la Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti, altul, cu trei cazuri confirmate, este la blocul operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, iar un al treilea focar este la un cămin pentru vârstnici din Râmnicu Vâlcea, potrivit unei informări privind incidenţa îmbolnăvirilor publicată marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

În prezent, în judeţ, sunt în total 17 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, la agenţi economici, unităţi de învăţământ, o unitate sanitară şi în cadrul instituţiilor publice, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Judeţul Vâlcea, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Conform informării publicate pe site-ul DSP Vâlcea, marţi, în 16 localităţi din judeţul Vâlcea, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele două săptămâni este de peste trei la mia de locuitori, cea mai ridicată incidenţă - 6,65/1.000 de locuitori fiind localitatea Perişani, unde sunt 14 cazuri active la o populaţie de 2.137 de locuitori.

În municipiul Râmnicu Vâlcea, incidenţa este de 4,86 şi sunt active 573 de cazuri de COVID-19, dintre acestea 10 fiind în focare, respectiv la un cămin pentru vârstnici şi la blocul operator al SJU.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Marţi, în judeţul Vâlcea au fost raportate 62 de cazuri noi, incidenţa la nivel judeţean ajungând la 2,68 la mia de locuitori.

În spitalele din judeţ sunt internate în prezent 230 de persoane confirmate cu COVID-19, 25 dintre acestea prezentând simptome uşoare, 189 - simptome medii, iar 16 sunt tratate la ATI.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.