Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focare de gripă aviară au fost descoperite în Olanda şi Germania

gripa aviara

Autorităţile olandeze se luptă să ţină sub control un focar de gripă aviară la două ferme avicole, după ce aceeaşi tulpină - H5N8 - a infectat pui şi păsări sălbatice în nordul Germaniei, transmite BBC potrivit Agerpres.

La o crescătorie de păsări din oraşul olandez Puiflijk şi o alta din apropiere autorităţile au cerut sacrificarea a 200.000 de pui. De asemenea, pui infectaţi au fost descoperiţi la o mică fermă din Nordfriesland, în landul german Schleswig-Holstein.

Gripa aviară are un risc scăzut pentru oameni dar costurile economice pot fi semnificative.

Şi în Marea Britanie s-au descoperit săptămâna aceasta cazuri de gripă aviară şi a început sacrificarea păsărilor la o fermă din Frodsham şi alta din Kent.

Virusul H5N8 a fost detectat la păsările migratoare din Rusia. Luna trecută au avut loc sacrificări masive în regiunea rusească Kostroma, pentru ţinerea sub control a focarelor de gripă aviară.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

Autorităţile olandeze şi germane au introdus zone de protecţie în jurul fermelor afectate şi au cerut fermierilor să ţină păsările în spaţii închise, pentru a evita răspândirea virusului.

Postul public german de televiziune NDR a anunţat că peste 1.000 de păsări sălbatice moarte au fost găsite în jurul regiunii Nordfriesland, cel mai probabil infectate cu gripă aviară.

Cea mai severă epidemie de gripă aviară cu care s-a confruntat Germania a fost în perioada 2016-2017, când au fost sacrificate peste 900.000 de păsări

Olanda, cel mai mare exportator european de ouă şi carne de pui, are 10.000 de angajaţi în 2.000 de ferme.

În timpul epidemiei de gripă aviară din 2003, autorităţile olandeze au sacrificat peste 30 milioane de pui, raţe, şi alte păsări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.