Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focarul de COVID-19 de la Spitalul Judeţean Bistrița-Năsăud s-a extins la 24 de persoane infectate

forbes.ro
COVID-19 test pozitiv

Focarul de COVID-19 de la Secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa s-a extins la 24 de persoane infectate, după ce, în intervalul 20-23 martie, autorităţile sanitare au anunţat pozitivarea altor şase pacienţi.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a informat vineri, 19 martie, că un număr de 18 pacienţi internaţi la Medicină Internă au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, deşi iniţial toţi au fost spitalizaţi având teste negative, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mihai Mărgineanu: Nu vi se pare ciudat că presa n-a mai dat nimic despre atentatele teroriste?

Autorităţile sanitare presupun că focarul ar fi pornit de la unul sau doi pacienţi care se aflau în perioada de incubaţie a virusului în momentul în care au fost spitalizaţi, motiv pentru care testul făcut la internare a ieşit negativ, ulterior începând să prezinte simptome de COVID-19.

Tot în intervalul 20-23 martie, DSP a comunicat noi cazuri de infectare în rândul cadrelor didactice (trei educatoare, un învăţător şi un profesor), dar şi în rândul copiilor (un preşcolar şi un elev de liceu), fiind dispuse măsuri punctuale de suspendare a cursurilor faţă în faţă.

Potrivit datelor transmise, marţi, de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, la această dată există 572 de cazuri active de COVID-19 în judeţ, din care 97 sunt tratate în spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.