Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focarul de Covid din Australia se stinge

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Statul Victoria, rămas principalul focar de coronavirus din Australia, a raportat sâmbătă cel mai mic număr de noi infectări din ultimele trei luni, îndreptându-se spre relaxarea măsurilor draconice de închidere şi izolare aplicate de autorităţi, transmite Reuters.

Conform autorităţilor australiene, dacă această tendinţă de scădere a numărului de infectări se va menţine, statul Victoria se va deschide la sfârşitul acestei luni, potrivit Agerpres.

Victoria, al doilea cel mai populat stat australian cu 25 de milioane de locuitori, a înregistrat doar 21 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cu mai mult de jumătate mai puţin decât numărul de cazuri înregistrat cu o zi înainte şi, totodată, cel mai mic număr de noi infectări înregistrate din data de 24 iunie şi până în prezent.

"Aceste numere ne spun o poveste cu un mesaj puternic despre ce se poate obţine atunci când urmăm cursul stabilit şi nu ne lăsăm distraşi nici măcar de cele mai puternice voci (care contestă aceste măsuri n.r), despre care înţeleg că suferă şi doresc cât mai rapid deschiderea", a comentat premierul acestui stat, Daniel Andrews, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

"Cu toţii ne dorim să ne redeschidem cât mai repede cu putinţă, însă nu am rămâne deschişi pentru prea mult timp dacă nu menţinem aceste numere cât mai mici cu putinţă", a adăugat el.

New South Wales, cel mai mare stat australian, cu capitala la Sydney, a raportat doar 3 noi cazuri. Celelalte 6 state şi teritorii australiene nu au raportat noile date sâmbătă, însă în ultima perioadă au înregistrat creşteri de ordinul câtorva cazuri pe zi şi au fost şi zile fără nicio nouă infectare.

Statul Victoria a raportat 7 noi decese puse pe seama COVID-19, ajungând la un număr de 844 de decese la nivelul întregului stat de la începutul pandemiei (acest stat a înregistrat 90% din totalul victimelor puse pe seama coronavirusului în Australia).

Australia a raportat cu puţin sub 26.900 de infectări, dar apariţia celui de-al doilea val de infectări în Victoria a pus autorităţile în stare de alertă şi majoritatea statelor australiene şi-au închis frontierele interne.

Capitala statului Victoria, Melbourne, a aplicat măsuri drastice de închidere şi izolare, autorităţile statale interzicând chiar părăsirea locuinţelor pe timpul nopţii. Aceleaşi autorităţi au anunţat însă că vor permite redeschiderea unor zone de activitate începând cu 28 septembrie, în situaţia în care media zilnică de noi infectări coboară sub 50 de cazuri. Astfel, primele domenii unde se va relua activitatea sunt şantierele de construcţii, în fabrici şi uzine, depozite, creşe şi grădiniţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.