Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foi de dafin, bune nu doar la sarmale! Ce se întâmplă dacă le pui în frigider sau în scrumieră

Feminins.ro
Foi dafin

Din ce în ce mai multe gospodine caută trucuri utile și simple care să le ajute în ziua destinată curățeniei. Unele doamne au găsit metoda perfectă pentru un aer mereu proaspăt și curat în casa lor. Frunzele de dafin au efecte uimitoare nu doar în sarmale, anunță romaniatv.net.

Pune frunze de dafin în frigider. Acest gest este suficient pentru a rezolva o problemă mare. Frunzele lungi, verzi și strălucitoare ale dafinului sunt folosite în bucătărie pentru a asezona mâncărurile, dar au şi alte beneficii. Originară din Marea Mediterană, această plantă creste spontan în zonele împădurite și deluroase. Poți crește planta și acasă, deoarece este rezistentă și necesită puțină întreținere. Într-adevăr, tolerează condițiile de secetă și crește chiar și în soluri sărace.

Folosite pe post de deodorizant

Dar, pe lângă aromatizarea rețetelor culinare, frunzele de dafin sunt renumite și pentru potențialul lor remarcabil de deodorizare. Află cum să-le folosești pentru a parfuma frigiderul.

Dafinul este o plantă aromatică ușor de recunoscut, cu frunzele sale de culoare verde închis și florile galbene mici. Foarte popular în bucătărie pentru a aroma diferite bucate, laurul este cunoscut și pentru proprietățile sale medicinale, fiind folosit de multă vreme în medicina populară pentru tratarea unor afecțiuni și boli.

Dar ceea ce mulți nu știu este că dafinul acționează și ca un deodorant natural și poate astfel neutraliza tot felul de mirosuri neplăcute din casă, în special pe cele din frigider. Tocmai, pentru că este recomandat să păstrezi frunzele de dafin într-un loc răcoros pentru a-și păstra proprietățile medicinale și parfumul, punându-le în frigider vei rezolva două probleme.

Astfel, frunzele vor rămâne proaspete mai mult timp, iar mirosurile neplăcute vor fi imediat risipite de parfumul delicat și îmbătător al dafinului. În loc să te bazezi sistematic pe substanțe chimice, dafinul poate fi folosit ca ingredient natural pentru a elimina mirosurile urâte din frigider.

Truc util: pune frunze de dafin în apă cu sare

Multe gospodine vor să își ușureze munca în casă, mai cu seamă că își doresc perfecțiunea atunci când vine vorba despre familia lor. De asemenea, în timpul acesta ele caută și metode ieftine care să le facă să nu mai scoată atât de mulți bani din buzunare în perioada plină de scumpiri prin care trecem.

Majoritatea bucătăreselor recunosc calitatea frunzelor de dafin pentru că le folosesc des în mâncare. Un număr mare dintre acestea știu că frunzele de dafin oferă o aromă incredibilă în diverse preparate, dar puține au la cunoștință varianta în care ele să fie utilizate ca parfum de cameră.

Arde frunze de dafin în cameră şi vei vedea efecte uimitoare

A pus o foaie de dafin în scrumieră și i-a dat foc. Este un truc simplu și ieftin îți va parfuma camera fără să îți pui în pericol sănătatea. Este vorba despre foaia de dafin, care dacă e arsă emană un parfum plăcut și relaxant.

Arde frunze de dafin in camera si vezi ce se intampla. 7 efecte uluitoare

Tot ce trebuie să faci este să așezi câteva frunze de dafin într-un recipient, de preferat din sticlă, și să le dai foc. Pe lângă faptul că încăperea va fi plină de fum parfumat, stresul va dispărea și vă va ajuta să vă relaxați, grație substanțelor specifice pe care le conține frunza de dafin.

Ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat, remediu naturist

Remediul naturist pentru reglarea glicemiilor este de ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat. Diabetul zaharat este o boală cronică, netransmisibilă care apare atunci când organismul nu mai poate produce insulina sau nu poate utiliza corect insulina.

Medicina populară oferă mai multe de leaguri pentru a ameliora această boală a pancreasului, dar cel mai bun tratament este cel cu ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat.

Sub forma de ceai de frunze de dafin pentru diabet este doar o posibilitate în a folosi această plantă în scop naturist

Foile de dafin sunt utilizate atât la gătit, dar și pentru a trata unele boli precum diabetul zaharat. Sunt cunoscute grație proprietăților antioxidante, bogate în uleiuri esențiale ce servesc în mod medical, în antiinflamatoare, medicamente naturiste, de relaxare sau în diete echilibrate. Consumul de frunze de dafin reduce deteriorarea celulară și anulează efectele negative ale radicalilor liberi din organism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.