Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fond de Solidaritate Socială pentru pensionarii săraci

proiect-buget-2014-contributia-la-pensiile-private-obligatorii-creste-la-4-5-din-venitul-salariatului_size9

Senatorul Laurențiu Mihai anunță că colegii lui din Partidul  Puterii Umaniste (socialist-liberal) au semnat şi depus în Senat un proiect legislativ care propune constituirea unui Fond de solidaritate socială pentru pensionarii care trăiesc într-o sărăcie extremă.

Fondul ar urma să fie finanţat dintr-o contribuţie de 1% din profitul anual al operatorilor economici a căror cifră de afaceri anuală depăşeşte 1.000.000 euro.

solidaritate

”România este singurul stat din Uniunea Europeană care nu a luat la timp măsuri pentru a preveni sărăcia în rândul persoanelor de vârsta a treia...Este foarte greu să ai un nivel de trai decent cu 700 de lei. După o viaţă de muncă este inuman să trăieşti în aceste condiţii. Mai mult de jumătate din valoarea pensiei este destinată medicamentelor şi doctorilor, ceea ce mai rămâne reprezintă o sumă insuficientă  pentru a acoperi cheltuielile cu utilităţile şi coşul zilnic. Este absolut necesară o nouă lege a pensiilor care să le asigure pensionarilor supravieţuirea în condiţii civilizate. Până atunci, prin acest proiect legislativ propunem ca fiecare pensionar cu pensia mai mică decât valoarea salariului minim pe economie să primească un ajutor din acest fond, pe care noi îl propunem şi pe care îl numim Fond de Solidaritate Socială.  Contribuţia de 1% din profitul anual al unei firme serioase, cu profituri substanţiale, nu este o povară prea grea în comparaţie cu gravitatea situaţiei în care se află această categorie vulnerabilă. Prin acest proiect, firmelor prospere li se asigură şansa de a-şi asuma responsabilitatea socială şi de a salva vieţile celor care astăzi se confruntă cu sărăcia extremă. Am încredere că toţi cei care înţeleg suferinţa vor face ceva pentru a o alina” a declarat cel mai tânăr senator al României.

Jumătate dintre pensionarii de asigurări sociale de stat, adică aproximativ 2,3 milioane de persoane, au pensii mai mici de 800 de lei. Dintre aceştia, statisticile spun că peste 90% primesc pensii pentru limită de vârstă.

Iniţiativa legislativă este semnată şi de senatorul Ioan Ghişe, susţinătorul programului de creştere accelerată a salariilor şi pensiilor – scopul principal asumat de Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

Potrivit unor date făcute publice pe 14 martie 2016 de Institutul Național de Statistică (INS), în prezent numărul pensionarilor din România a ajuns la 5,289 milioane în ultimul trimestru al anului trecut, în scădere cu 57.000 față de aceeași perioadă din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.