Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondatorii Oriflame au înaintat o ofertă pentru preluarea restului acţiunilor pe care nu le deţin

cosmetice

Familia care a fondat compania suedeză de produse cosmetice Oriflame a făcut o ofertă pentru restul acţiunilor pe care nu le deţine, evaluând compania la 12,9 miliarde coroane (1,34 miliarde dolari), transmite Reuters. 

Familia af Jochnick a precizat că a făcut o ofertă cash de 8,89 miliarde coroane, sau 227 coroane per acţiune, restului acţionarilor, un preţ care reprezintă o primă de 35% faţă de preţul de 168,35 coroane înregistrat de acţiunile Oriflame la închiderea şedinţei de luni. 

"Compania trebuie să întreprindă o repoziţionare pe zonele geografice cheie iar punerea în practică a acestei repoziţionări ridică unele provocări pe piaţa publică", a informat familia care controlează 31% din acţiunile Oriflame. 

Această ofertă vine după ce Oriflame a pierdut aproximativ o zecime din valoare de piaţă de la începutul anului, scădere care a venit după o prăbuşire de peste 40% în 2018. Gama de produse Oriflame variază de la machiaj şi produse de îngrijire a pielii şi până la accesorii şi suplimente alimentare care sunt vândute de agenţi de vânzări directe. În ultimii ani, grupul Oriflame şi-a redus expunerea pe Rusia şi alte ţări din Comunitatea Statelor Independente din cauza unor condiţii dure de piaţă. De asemenea în ultimul an s-a confruntat cu o încetinire a activităţii în Asia şi Turcia. 

Produsele Oriflame sunt vândute în 60 de pieţe din întrega lume sub diferite branduri dintre care Oriflame este cel mai important.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.