Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange s-a căsătorit în închisoare: Au participat doar 4 invitaţi, doi martori oficiali şi doi gardieni

Council of Europe
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange s-a căsătorit miercuri cu partenera sa din ultimii ani, Stella Moris, în interiorul unei închisori cu regim înalt de securitate, printr-o ceremonie modestă, la care au participat doar 4 invitaţi, doi martori oficiali şi doi gardieni, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Julian Assange este închis în Marea Britanie în timp ce autorităţile americane încearcă să obţină extrădarea sa pentru a fi judecat. Împotriva sa sunt formulate 18 capete de acuzare privind vastul volum de date şi informaţii confidenţiale, înregistrări militare şi mesaje diplomatice care au fost făcute publice în urmă cu mai mult de un deceniu.

"Sunt foarte fericită şi foarte tristă. Îl iubesc pe Julian din toată inima şi mi-aş dori să fie aici", a declarat Stella Moris din exteriorul porţilor penitenciarului Belmarsh, după ceremonie.

Australianul în vârstă de 50 de ani se află în închisoarea din sud-estul Londrei încă din 2019. Anterior el a stat timp de 7 ani în sediul Ambasadei Ecuadorului de la Londra.

În timpul şederii la ambasadă el a devenit tatăl a doi copii cu Stella Moris, o avocată cu mai mult de 10 ani mai tânără, pe care a cunoscut-o din 2011 când aceasta a început să facă parte din echipa sa de avocaţi. Relaţia lor a început din 2015.

Ceremonia succintă s-a desfăşurat în perioada în care sunt permise vizite în închisoare, iar după încheierea sa gardienii le-au cerut invitaţilor să părăsească imediat penitenciarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.