Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul bulgar Doverie United Holding a preluat pachetul majoritar, de 64%, din acţiunile Moldindconbank, a doua mare bancă din Republica Moldova

digi24.ro
dolari

Fondul bulgar Doverie United Holding a preluat un pachet de 64% din acţiunile Moldindconbank, a doua mare bancă din Republica Moldova, a anunţat luni Comisia Naţională a Pieţei Financiare din Republica Moldova, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Autorităţile de la Chişinău încearcă să vândă Moldindconbank către un investitor străin, în cadrul unui proces de curăţare a sistemului financiar, sprijinit de Fondul Monetar Internaţional şi alte organizaţii internaţionale. Aceasta după ce, în anul 2015, Republica Moldova a intrat în criză, după dispariţia unui miliard de dolari din trei bănci cu o structură opacă a acţionarilor, inclusiv Moldindconbank.

Luna trecută, reprezentanţii băncii centrale din Republica Moldova au anunţat că au aprobat tranzacţia prin care fondul bulgar Doverie United Holding va achiziţiona 64% din Moldindconbank. La rândul său, Octavian Armaşu, guvernatorul băncii centrale a declarat că vânzarea Moldindconbank ar putea fi întârziată dacă tranzacţia nu se finalizează înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.