Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul Clasei nu mai există într-un oraș din România - Allen Coliban: Cererile profesorilor sunt intolerabile

Facebook
scoala

Allen Coliban, primarul orașului Brașov, susține că în ultimele zile a primit numeroase sesizări de la părinții cărora li s-au cerut bani la școală pentru săpun și hârtie igienică. Fondul Clasei nu mai există, cererile profesorilor sunt intolerabile, spune Coliban, potrivit Mediafax.

Primarul Allen Coliban le-a transmis un mesaj profesorilor care solicită bani pentru săpun, hârtie igienică, diverse dotări și consumabile: părinții nu trebuie să plătească nimic.

„În urma sesizărilor venite din partea mai multor părinți cărora li s-au cerut bani pentru diverse dotări igienico-sanitare în școli, de la săpun la hârtie igienică vin să fac câteva clarificări: sunt total împotriva acestui gen de demers. Părinții nu trebuie să dea bani pentru îmbunătățirea actului școlar în incinta unităților școlare. "Fondul Clasei" nu mai există formal, iar el nu trebuie să existe nici informal. Primăria Municipiului Brașov este cea care bugetează astfel de nevoi de cheltuieli, la cererea instituției școlare”, a explicat primarul Allen Coliban.

Primarul din Brașov mai spune că i-a informat pe profesori că școlile trebuie să solicite bani de la Primărie și nu de la părinți.

„Am semnat în data de 9 septembrie 2021 o adresă către unitățile de învățământ prin care este evidențiat următorul fapt: "în cazul în care nu dispuneți de fonduri suficiente, vă rugăm să solicitați fundamentat suplimentarea acestuia, cu ocazia următoarelor rectificări bugetare" Îi rog pe toți directorii unităților de învățământ din Municipiul Brașov să se folosească de această adresă, să solicite fonduri suplimentare, dacă este nevoie și să-i informeze pe profesori că nu este tolerabilă cererea de fonduri de la părinți”, a precizat primarul orașului Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.