Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Fondul Preşedintelui', banii cheltuiţi de Klaus Iohannis după bunul său plac

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, are la dispoziţie anual o suma mare de bani, pe care îi care poate cheltui oricând, în limitele unor anumite condiţii.

Astfel,liderul de la Cotroceni beneficiază de un fond special, prevăzut în bugetul anual si de care dispune exclusiv. „Fondul presedintelui” reprezinta, conform legii, o sumă de bani de care beneficiază Preşedintele României, cel al Senatului, al Camerei Deputaţilor precum şi Prim Ministrul, iar acesta se aprobă anual prin buget, în limita maximă a 500.000 lei.

Citeşte şi: UPS, a comis-o din nou. Hillary Clinton A UITAT documente CLASIFICATE într-un hotel din Rusia

În acest an, fondul Preşedintelui este  în valoare de 170.000 lei (37.000 euro), iar şeful statului poate cheltui oricât din aceşti bani pentru ajutoare materiale catre populatie (cazuri de deces, boala, etc), recompense, contributii la actiuni umanitare si burse, etc.

Citeşte şi: CUTREMUR în România: Seismul a fost resimțit PUTERNIC/ UPDATE

De asemenea, Iohannis poate apela la contul lui special pentru a oferi cadouri angajatilor sau jurnalistilor acreditati la Palatul Cotroceni, pentru a cumpara coroane de flori sau chiar pentru a oferi „tratatii” in zilele speciale (de Ziua Copilului, pentru colindatori, etc).

Citeşte şi: Un cuplu a BLOCAT decolarea avionului, după ce ratase îmbarcarea (FOTO)

De cand a ajuns la Cotroceni, Iohannis nu a depasit bugetul alocat pentru acest fond, care a fost de exact 170.000 de lei. De altfel, actualul presedinte nu este cunoscut ca un sef cu mana prea larga fata de angajatii sai sau fata de invitati. Pe de alta parte, Iohannis a trimis cate o coroana de flori atat personalitatilor care au decedat, precum si victimelor din Colectiv, relatează Kanal D.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.