Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul Proprietatea: Trei dintre cei patru noi membri ai CA al Portului Constanța pot fi în conflict de interese

port constanta

Reprezentanții Fondului Proprietatea (FP) au condamnat, vineri, lipsa de transparență în numirile din Consiliul de Administrație al Portului Constanța, susținând că trei dintre cei patru noi membrii ar putea fi într-un conflict de interese, potrivit unui comunicat de presă, potrivit Mediafax.

„Fondul Proprietatea este foarte dezamăgit de deciziile luate la ultima Adunare Generală ordinară a Acţionarilor (AGA) a C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa (Portul Constanţa/ APM), desfăşurată pe 17 decembrie 2018, cu privire la numirea a patru membri cu mandate depline în Consiliul de Administraţie. Numirile au fost efectuate fără comunicarea transparentă, anterioară AGA, a oricărei informaţii cu privire la numele candidaţilor, pregătirea lor profesională şi procesele de selecţie care au dus la nominalizarea lor”, au precizat reprezentanții Fondului.

Reprezentanții Fondului susțin că, în pofida faptului că au semnalat aceste încălcări ale transparenţei înainte de AGA, Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al Portului Constanța, a mers mai departe cu decizia de a numi noi membri ai Consiliului de Administraţie şi nu a respectat legislaţia guvernanţei corporative, care este în vigoare.

Componenţa actuală a Consiliului include doi directori executivi ai companiei, în timp ce doi alţi membri se află, în opina FP, într-un potenţial conflict de interese, date fiind locurile lor de muncă şi afilierea profesională.

„Fondul Proprietatea nu a primit înaintea AGA nicio informaţie privitoare la candidaţii pentru Consiliul de Administraţie al APM, ceea ce a dovedit, încă o dată, lipsa totală de bunăcredinţă a Ministerului Transporturilor de a se supune obligaţiilor legale privind transparenţa. Mai mult, dintre cei patru noi membri numiţi, trei au activat deja ca membri interimari în Board, o situaţie care ridică serioase întrebări privind corectitudinea procesului de selecţie”, a declarat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

FP şi-a reafirmat hotărârea de a folosi toate mijloacele legale aflate la dispoziţia sa pentru a proteja interesele companiei şi respectarea drepturilor acţionarilor minoritari conferite de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.