Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul Proprietatea a încheiat primul semestru din 2017 cu un profit de 709,3 milioane lei

Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit după impozitare de 709,3 milioane lei, cu 31% mai mare față de cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor remise vineri Bursei de Valori București.

Rezultatul global aferent perioadei a fost de 816,2 milioane lei, în creștere comparativ cu cele 351,7 milioane lei raportate la 30 iunie 2016. Veniturile brute din dividende în primele șase luni au fost de 539,9 milioane lei, fiind cu 55% mai mari față de cele din perioada similară a anului trecut. Creșterea se datorează în principal dividendelor de la OMV Petrom SA și a dividendelor mai mari din partea companiilor din portofoliu (în special Hidroelectrica SA), conform Agerpres.

În perioada de șase luni încheiată la 30 iunie 2017, FP a vândut integral participațiile în Oil Terminal SA și în Banca Transilvania SA. Principalele tranzacții de vânzare în primele șase luni ale anului 2016 au fost: întreaga deținere în Romgaz SA, E.ON Distribuție România SA și E.ON Energie România SA și o parte din deținerile în BRD Groupe Societe Generale SA.

Potrivit comunicatului, capitalurile proprii totale au fost de peste 10,520 miliarde lei la 30 iunie 2016, reprezentând o scădere de 7,6% comparativ cu valoarea de la 31 decembrie 2016, de 11,386 miliarde lei. Fondul este o companie de investiții de tip închis, iar obiectivul său investițional este maximizarea randamentelor și aprecierea per acțiune a capitalului prin investiții în principal în acțiuni românești și titluri de valoare asociate acțiunilor. Fondul se tranzacționează pe Bursa de Valori București din 25 ianuarie 2011 și a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market al Bursei de Valori de la Londra prin intermediul certificatelor de depozit (GDR-uri) la data de 29 aprilie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.