Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul Proprietatea vinde în mod accelerat acțiunile la Petrom

business-review.eu
OMV Petrom

Fondul Proprietatea (FP) şi-a diminuat cu 3% deţinerea pe care o avea la OMV Petrom (SNP), adică de la 10% din capitalul social al celei mai mari companii listate la 7%, în urma unei oferte de plasament privat accelerat de 561 milioane de lei, încheiată la un preţ de 0,33 lei pe acţiune.

Citește și: Traian Băsescu detonează o nouă 'bombă' în campanie: 'Îi dau lui Nicușor Dan termen până mâine să spună care a fost prețul înțelegerii'

Spre comparaţie, la închiderea şedinţei de tranzacţionare de dinainte de anunţul FP, acţiunile SNP au închis la 0,371 lei pe unitate, ceea ce înseamnă un discount de aproximativ 11%, potrivit calculelor Ziarului Financiar.

Cel mai probabil, cumpărătorii sunt investitori instituţionali, precum administratori de pensii Pilon II, de fonduri mutuale, dar şi investitori interna­ţionali care urmăresc pieţe de frontieră.

Pe 15 septembrie, Fondul a anunţat printr-un raport publicat la bursă că a demarat oferta de vânzare accelerată a minimum 1,4 miliarde de acţiuni Petrom (adică 2,47% din capitalul social, respectiv un sfert din deţinerea FP), iar pe 16 sep­tembrie la ora 20:34, Fondul a anunţat că vinde 1,7 miliarde de acţiuni (3% din Petrom), dar şi preţul cerut.

Joi după-amiază acţiunile Petrom scădeau cu până la 0,8%, după ce miercuri, când investitorii au primit oferta de vânzare a Fondului Proprie­tatea, şi dat fiind istoricul unor astfel de operaţiuni, care se fac sub preţul pieţei, Petrom s-a depreciat cu 5,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.