Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondurile europene, condiționate de statul de drept! Băsescu a răbufnit după avertismentul Comisiei Europene

Traian Basescu conferinta Republica Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit miercuri, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” despre intenția Comisiei Europene de a lega chestiunile privind justiția cu alocarea fondurilor europene pentru țările membre.

Băsescu este de părere că țara noastră nu va ajunge niciodată să rămână fără fonduri pentru că nu respectă principiile statului de drept.

Băsescu reacționează după decizia lui Iohannis pe legile justiției: 'Nu are argumente pentru acuzațiile pe care le face. Atitudinea îl va duce în prăpastie'

”Nu asta mi se pare urgența. Nu cred că România va ajunge vreodată să fie în situația să i se taie fonduri pentru că nu respectă statul de drept. Nu confundați atmosfera din România, în care oameni fără caracter care se fac că nu înțeleg importanța justiției, adoptării de modificări bazate pe cele aproape 100 de decizii de neconstituționalitate din coduri, oamenii ăștia sacrifică justiția pentru că nu îi duce capul să găsească alte subiecte de dezbatere și dispută, sacrifică justiția mințind și unii, și alții.

Realitatea justiției este că trebuiau făcute, după 10-12 ani de funcționare a legilor justiției, adaptări la realitate și, în ceea ce privește codurile, trebuie aplicate cele peste 100 de decizii ale CCR care stabilesc neconstituționalitatea”, a declarat Traian Băsescu, la B1 Tv.

Comisia Europeană a propus miercuri, oficial, printr-o decizie fără precedent, "restrângerea accesului la fondurile UE" pentru ţările membre care încalcă statul de drept, cu aplicare din următorul cadru financiar multianual, 2021-2027.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.