Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondurile PRIVATE de pensii SUNT AFACEREA de invidiat în pandemie: RECORD uriaș înregistrat

evz.ro
pensie pensii pensia

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, cu circa 7,6 milioane de participanţi salariaţi români, au încheiat luna martie din 2021 cu active totale de 80,2 mld. lei, record istoric, în creştere cu 5 mld. lei de la începutul anului, relatează ZF.

Martie 2021 a fost prima lună de la înfiinţarea sistemului de pensii private Pilon II în România, adică din 2008 încoace, când activele acestor fonduri au spart pragul de 80 miliarde de lei, arată datele agregate de ZF de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Citește și: Guvernul AMENINȚĂ cu sesizarea ANCHETATORILOR: documentul prin care Florin Cîțu cerea verificări pe tema raportărilor este FALS

Cele mai recente date publicate luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi analizate de ZF arată că Pilon II a avut în martie 2021 o creştere 33%, sau 20 mld. lei, faţă de martie 2020.

Evoluţia a fost susţinută pe de o parte de revenirea unor cotaţii din portofoliul fondurilor de pensii Pilon II, dar şi de viramentele trimise de salariaţii români, de circa 750 mil. lei în medie.

Pe de altă parte, pe parcursul lunii martie 2021, activele fondurilor de pensii private Pilon II s-au majorat cu 3 miliarde de lei faţă de februarie 2021, arată datele ASF.

La martie 2021, fondurile de pensii private Pilon II aveau investiţii de 52 mld. lei în titluri de stat (65% din total), alte 19 mld. lei în acţiuni, investite în cea mai mare parte la Bursa de Valori Bucureşti (24%), dar şi obligaţiuni corporative de 3 mld. lei (3,6%), depozite bancare de 1,6 mld. lei (2%) şi alte plasamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.